М'яка постільна білизна. Огляд найкращих комплектів

sofochka | нд, 07/31/2022 - 11:41 |
стаття
М'яка постільна білизна

Поміж розмірів, малюнків та інших важливих характеристик постільної білизни на які звертають увагу покупці під час вибору, питання яка постільна білизна найбільш м'яка та ніжна є не менш важливим.
Постільна білизна повинна дарувати як естетичне, так і тактильне задоволення. Приємні відчуття до тіла від постільної білизни може принести не тільки задоволення, але і зміцнити сон та нерви.

Яка постільна білизна найбільш м'яка

Наскільки постільна білизна м'яка та ніжна залежить від характеристик тканини із якої її шиють та технології її обробки, яка може змінити початкову структуру тканини та зробити її більш ніжною і м’якою.
Якщо брати до уваги саме відчуття м’якості, то найбільш м'яка постільна білизна виготовляється із натуральних тканин.

Рейтинг найбільш м’якої постільної білизни із натуральних матеріалів та тканин:

  1. Фланель - найбільш м'яка постільна білизна із 100% бавовни. Аналог так званої в народі “байки”, з якої виготовляються дитячі пелюшки.
  2. Махра - виготовлена із 100% бавовни та має повітряну структуру, що надає відчуття м’якості та надзвичайно приємна до тіла.
  3. Шовк - натуральний матеріал, неймовірно м'який, ніжний та приємний до тіла. Зазвичай із шовку виготовляють постільну білизну преміум класу.
  4. Велюр - м'який та ніжний матеріал, який виготовляється із шовка, шерсті та бавовни. Може бути як повністю натуральний, так і з додаванням синтетичних волокон. У постільних комплектах переважно використовується як чохол, наприклад для легких ковдр або бортиків-косичок.
  5. Муслін - надзвичайно приємна на дотик та м’яка тканина з натуральних шовкових або бавовняних волокон. З мусліну шиють постільну білизну для немовлят та дітей до 3-х років.
  6. Поплін - виготовляють із довгих волокон бавовни із можливим додаванням волокон шовку, завдяки чому постільна білизна із попліну ніжна та м'яка. Як і муслін використовується для дитячої постільної білизни, а також є гарною альтернативою сатину для стандартних постільних комплектів.
  7. Сатин - натуральний та ніжний, приємний до тіла матеріал - оптимальний вибір для постільної білизни гарної якості за прийнятну ціну.
  8. Постільні комплекти із бамбукового та евкаліптового волокна (тенселу) по ніжності не поступаються сатину, проте дещо вищі за ціною.
  9. Washed Cotton - особливість якого полягає в унікальних властивостях тканини з мікроволокна Ecoton Washedfiber. Завдяки тому, що ця тканина проходить чотири етапи термічної обробки та фінальний етап термомеханічної обробки з використанням спеціальних каменів, створюються мікропори, які роблять тканину високогідроскопічною та неймовірно м'якою.

Постільні комплекти з бязі, ранфорсу, льону, конопляного волокна також мають натуральне походження і заслуговують на увагу, хоч завдяки технології виробництва та структурі тканини дещо грубіші по відчуттям від описаних вище матеріалів.


Рейтинг найбільш м’якої постільної білизни із синтетичних матеріалів та тканин:

  1. Фліс - синтетична та м'яка на дотик тканина, переважно використовується для недорогих пледів і покривал.
  2. Мікрофібра - повністю синтетичний матеріал, проте м'який та приємний на дотик. Використовують для пошиття недорогих постільних комплектів.
  3. Віскоза - за походженням органічна, але переважно має змішану структуру із натуральних та синтетичних волокон. Переважно використовують для окремих постільних аксесуарів, рідше для пошиття постільної білизни.

Де купити м'яку постільну білизну

Звернувшись до наших консультантів ви отримаєте найбільш вичерпну інформацію які постільні комплекти найбільш приємні та ніжні до тіла.
У нас представлений великий вибір натуральної постільної білизни із доставкою у Київ, Дніпро, Львів, Одесу, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Черкаси, Запоріжжя, Полтаву, Кривий Ріг та інші міста України.

м'яка постільна білизна